Een goede website is niet alleen maar mooi en morgen al klaar!

Zelf je website beheren

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een goede website is up-to-date. Bezoekers haken snel af bij verouderde informatie. Teksten, plaatjes en andere tijdgevoelige informatie moeten regelmatig aangepast of vervangen worden. Bovendien bevorderen regelmatige aanpassingen de vindbaarheid van uw site in Google. Wanneer je kiest voor een zogenaamde website met een Content Management System (inhoud beheer systeem), kun je dit zelf doen. Door zelf in te loggen aan de "achterkant" van de website, kan je m.b.v. een gebruikersvriendelijk programma zelf teksten, afbeeldingen, video's en vele andere onderdelen aanpassen. Een content management systeem is software dat alle inhoud van een website bijhoudt. Inhoud kan tekst zijn, foto's, muziek, video, documenten, eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Een groot voordeel van het gebruiken van een CMS is dat je relatief eenvoudig je eigen website kunt beheren. Heb je liever dat wij dit voor je doen, zodat je al je tijd en aandacht aan jouw klanten kunt geven? Wij doen dat graag voor je!

 • Webdesign

  CMS Joomla

  De meeste van onze CMS websites worden gebouwd met behulp van Joomla!

  Joomla!™ is een bekroond content management systeem (CMS), wat je de mogelijkheid biedt professionele websites en krachtige online applicaties te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla! tot een van de meest populaire webbouw pakketten. Bovendien is Joomla! een open source pakket en is voor iedereen vrij beschikbaar.

  Tarieven

 • Webdesign

  CMS Wordpress

  Een ander open source CMS is Wordpress. Dit platform is gestart rond 2003 als systeem om blogwebsites te bouwen. Dus Wordpress is sterk en krachtig voor een website met een blog.

  Tegenwoordig wordt Wordpress ook gebruikt voor vele andere soorten websites, en niet meer alleen voor blogwebsites. Daardoor is Wordpress ook in snel tempo gegroeid in gebruik. Op dit moment is het een zeer populair CMS.

  Tarieven

 • Webdesign

  Het verschil tussen Joomla en Wordpress

  Beide systemen lijken erg veel op elkaar en wat betreft de look & feel aan de frontend is er geen enkel verschil. Ook de onderliggende techniek, PHP en MySQL, is hetzelfde.

  Toch zijn er wel een paar belangrijke verschillen.

  Gebruikersvriendelijk: In vergelijking met Joomla! wordt Wordpress als eenvoudiger systeem ervaren. Toch verschilt de gebruikerskant weinig van elkaar. Mogelijkheden: Wordpress heeft door de vele gebruikers enorm veel plugins. Joomla! daarentegen heeft meer uitbereidingsmogelijkheden voor wat betreft maatwerk. Veiligheid: Zowel Joomla! als Wordpress moeten regelmatig worden geupdate m.b.v. veiligheidsupdates. Echter, vanwege de populariteit is Wordpress momenteel een veel interessanter doelwit voor hackers. Snelheid: De 2 systemen zijn in basis niet verschillend in snelheid. De snelheid wordt met name bepaald door de hosting, en de caching van de website. Caching is bij beide systemen mogelijk. Conclusie Tenslotte kunnen we conluderen dat beide CMS systemen erg op elkaar lijken. Afhankelijk van het soort website wat men wil, is de keuze voor een bepaald CMS handiger dan de andere CMS.

  Tarieven

 • CMS Joomla
 • CMS Wordpress
 • Het verschil tussen Joomla en Wordpress