SSL Certificaat

bescherming persoonsgegevens

Voor iedereen die een website heeft waar persoonsgegevens verstuurd worden (bijv. contactformulier) geldt, dat die informatieverzending beveiligd moet worden.

Wanneer je persoonsgegevens verwerkt op je website, bijvoorbeeld via een contactformulier of een online portal, dan bestaat de kans dat bepaalde informatie door fouten in de programmatie, hacks of diefstal op straat komt te liggen. Omdat deze informatie gevoelig kan zijn (gebruikersaccounts, wachtwoorden, politieke voorkeur etc.) en om persoonsgegevens beter te beschermen is per 1 januari 2016 een meldplicht van toepassing.

Wanneer jouw website gehackt is of iemand heeft ongeautoriseerd toegang verkregen tot gegevens, dan ben je verplicht dit te melden aan gebruikers van je website. Zo wordt men in de gelegenheid gesteld om bijvoorbeeld wachtwoorden aan te passen. Doe jeu dat niet, dan bestaat er een kans dat het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) je een boete oplegt; en deze boetes zijn niet mals (tot 820.000 euro of 10% van de jaaromzet). Dit is overigens ook wanneer er bijvoorbeeld onzorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens, omdat de beveiliging niet deugt.

Website versleutelen

In het kader van deze veiligheid voeren wij regelmatig technische updates uit. De overheid vindt dit echter niet afdoende. Je zult nog meer maatregelen moeten treffen. Informatie die door jouw website wordt verzonden zal namelijk versleuteld moeten worden.Dit kan indien jouw website over HTTPS loopt.

Om dit te realiseren dient jouw website gebruik te maken van een SSL certificaat. Wanneer je persoonsgegevens verwerkt via jouw website en je maakt geen gebruik van een SSL verbinding, dan bestaat er een kans dat de informatie die over de lijn gezonden wordt, gespooft (afgeluisterd) wordt. De overhead eist nu van website eigenaren dat je dit laatste voorkomt, een SSL certificaat wordt dus een vereiste.

Niet alleen bij online aankopen of banktransacties worden er vertrouwelijke gegevens verzonden, ook een eenvoudig contactformulier vereist al extra aandacht voor de veiligheid van de identiteit van de bezoekers volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Een SSL certificaat is een goede manier om aan bezoekers te tonen én te bewijzen dat de website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig en versleuteld is.

SSL snel geregeld door ons

Indien je nog geen SSL certificaat heeft voor uw (websites), dan dien je deze bij ons of je webhost aan te vragen. Meestal zijn hier kosten aan verbonden. Indien de hosting via ons loopt, dan kunnen wij dit certificaat voor je aanvragen en (laten) implementeren. De kosten zijn vanaf €90,- per jaar per website.

vraag een ssl-certificaat aan

 

Firewall voorkomt hacken

We kunnen jouw website voorzien van een firewall, dit maakt de kans dat je website gehacked wordt aanzienlijk kleiner. Elke website is interessant voor hackers. Een firewall is betrekkelijk eenvoudig te realiseren en heeft geen enkele invloed op het design van jouw website.

meer over webdesign